Pszicholódusod logó

Írjon e-mailt vagy foglaljon időpontot online

10 tipp, hogy meddig várj a „Szeretlek!” kimondásával

pszichologus online pszichologus pszichologiai tanacsadas eloszor2

Különböző tényezők befolyásolják, hogy ki mondja először és milyen gyakran azt, hogy „Szeretlek!”. 

Amikor a párunk először mondja nekünk, hogy „Szeretlek!” vagy azt, hogy „Te vagy a legtökéletesebb!”, az egy meghatározó pillanata a kapcsolatunknak. Gyakran bizonytalankodunk, hogy mikor fejezzük ki érzéseinket. Vajon legyünk mi az elsők vagy inkább várjunk, amíg a másik fél utalást tesz arra, hogy ugyanúgy érez, mint mi? Ez a megfelelő időpont, hogy kinyissuk szívünk kapuját? Változtat valamin az időzítés vagy számít egyáltalán?

"Nem kell gyűrűnek lennie az ujjadon, hogy kimond, ’Szeretlek!’” – Tyra Banks

A szerelem jelenti életünk valódi értelmét. Szívünk kapujának megnyitása teszi igazán értékessé és virágzóvá a szerelmünkkel való kapcsolatot. Érzelmeink kinyilvánítása azonban sebezhetővé tesz minket, és párunkat néha kellemetlen helyzetbe hozza, különösen akkor, ha másképp viszonyul hozzánk.

Nincs tökéletes recept, de vegyünk figyelembe pár egyszerű, de fontos szempontot azzal kapcsolatban, mikor mondjuk párunknak azt, hogy „Szeretlek!”.

1. Várj addig, amíg ki akar robbanni belőled a szó.

2. Kifejezheted magad finomabb, kevésébe direkt módon, pl. hívhatod a párod úgy, hogy „Szerelmem” vagy mondhatod neki azt, hogy „Úgy örülök, hogy vagy nekem”, azelőtt, hogy kimondanád „Szeretlek!”.

3. Adj időt a párodnak, hogy benne is elmélyülhessenek az irántad táplált érzései.

4. Nem kell rejtegetned az érzéseid, csak azért mert a párod (még) nem szeret annyira, mint te őt.

5. Ne kérj cserébe viszontválaszt.

6. Az hogy valaki lassan halad, még nem jelenti azt, hogy nem motivált. Tiszteld a kettőtök közötti különbséget, és ne várd el a párodtól ugyanazt, ugyanakkor, amikor te érzed.

7. Van, hogy azt mondjuk „Én is szeretlek!”, viszont magadtól ne mondd, ha még nem vagy benne biztos, inkább mondd azt, hogy nagyon boldog vagy vele és szeretnél minél több időt vele lenni. 

8. Ne mondd, ha túlságosan ideges és zaklatott vagy.

9. Ne mondd kizárólag a párod kiengesztelése miatt.

10. Ne várj örökké. Elhárítani magunktól a szerelem iránti vágyunkat és a másik kiteljesedésére várni egy életen keresztül, nem jó ötlet.

Nincs jelentősége, hogy melyikünk mondja ki először vagy milyen sűrűn azt, hogy „Szeretlek!”. Ami számít, hogy legyen benne mélység és tartalom.

cim vonalPszichológus blog

Hírek, aktualitások a pszichológia világából.

Megmenteném a házasságuk

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu2Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny...

Bővebben...:

Ki az a fapina?

pszichologus budapest online pszichologus fapina2Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a...

Bővebben...:

cim vonalHasznos tippek

Kézzelfogható technikák a mindennapokhoz.

12 tipp, hogy biztosan megszabadulj a párodtól

pszichologus budapest online pszichologus szakitok2Utálod a másikat és baromira eleged van belőle? Hogy tudod elérni, hogy kidobjon? Íme pár tipp, amivel garantáltan... 

Bővebben...:

10 tipp, hogy parádésan érezd magad az ünnepek alatt

pszichologus budapest online pszichologus parades2Az ünnepek sokakban kettős érzéseket váltanak ki. Vannak, akiknek ez a kedvenc időszakuk az évben, de vannak olyanok is, akik...

Bővebben...:
cim vonalFoglaljon időpontot most!

Küldje el üzenetét az alábbi űrlap segítségével.


Tegye meg az első lépést és foglaljon időpontot online vagy írjon e-mailt a pszichologusod@gmail.com e-mail címre!