Pszicholódusod logó

Írjon e-mailt vagy foglaljon időpontot online

10 tipp, hogy megerősítsd a párkapcsolatod

pszichologus budapest online pszichologus parkapcsolati problema

Egy párkapcsolat lehet abszolút tökéletes, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek problémák. Fedezd fel a kapcsolatod legnagyobb problémáit és oldd meg őket. A szerelem a legnagyobb adomány az életünkben. Tegyél érte, hogy az is maradjon.

Addig, amíg nem kerülünk a szakítás szélére, nem érezzük át igazán, hogy mennyit is jelent számunkra a kapcsolatunk. Általában el kell veszítenünk valamit ahhoz, hogy felfogjuk annak fontosságát és jelentőségét.

Érdekel, hogy mik egy párkapcsolat legnagyobb problémái és hogyan kell őket megoldani?

A párkapcsolat legnagyobb problémái

Attól függően, hogy milyen kapcsolatban vagytok a pároddal, a problémáitok is teljesen egyediek. Viszont a párkapcsolati problémák szinte mindig ugyanabba a 10 problémakörbe csoportosulnak. Egy adott ponton ezek a problémák alááshatják a kapcsolatotokat. Tartsátok szemmel ezeket a problémákat, értsétek meg, hogy honnan erednek és zárjátok ki őket a párkapcsolatotokból.

A 10 legnagyobb probléma, amire oda kell figyelni egy párkapcsolatban

Bármilyen tökéletes is a kapcsolatotok, azzal, hogy megpróbáltok nem tudomást venni a problémákról, azok még ott maradnak. Amit tehettek, hogy elkezdtek velük foglalkozni, és megoldjátok őket.

1. A kommunikáció hiánya. A kapcsolat elején a beszélgetések nagyon érdekesek és szórakoztatóak. Mindketten sok időt szántok a másik megismerésére. Az idő előrehaladtával viszont elfelejtetek érdeklődni egymás iránt.

Folyamatosan változunk. Ne gondold, hogy mindent tudsz a másikról. Ha mégis ezt hiszed, akkor a szerelmetek hamarosan elkezd majd unalmassá válni, és a párod megismerkedik egy másik emberrel, aki érdeklődőbb, mint te vagy.

2. Bizalom. Bízol a párodban? Két fajta bizalom létezik egy párkapcsolatban. Először is, megbízol annyira a párodban, hogy nyugodtan el mersz vele menni beülni valahova másokkal? Ha nem, akkor bizonytalan vagy a kapcsolatotokban és attól félsz, hogy valami baj lesz.

Másodszor, bízol a párod döntéseiben? Úgy gondolod, hogy a párod képes megfelelő döntéseket hozni kettőtökkel kapcsolatban? Ha nem, akkor nyilvánvaló, hogy nem tudod őt tisztelni. Ezek sosem jó előjelek egy hosszútávú párkapcsolatban.

3. Féltékenység. A bizonytalan párok örökre a féltékenység és a gyűlölet pókhálójába vannak beleragadva. Ha folyamatosan féltékenykedsz a pozitív visszajelzések miatt, amit a párod kap vagy várhatóan kapni fog, akkor hátráltatod őt az egyéni fejlődésében.

Meg kell tanulnod hinni a másikban és a kapcsolatotokban. Ahelyett, hogy féltékenykedsz, kezdd el élvezni a párod és a közös sikereitek. A párod a te másik feled. Az ő sikere a te sikered is, és fordítva.

4. Különböző érdeklődés. A szerelem az első hetekben, hónapokban vak. Elfed minden különbséget a szerelmesek között. Idővel, ami tökéletes volt mindkettőtök számára, később már nem tűnik annyira hibátlannak.

Ha elkezdesz randizni valakivel, akiről azon kívül, hogy szimpatikus, szép pofija, jó alakja van, még nem tudsz semmit, kezdj el gondolkodni a következő lépésen. Próbálj keresni olyan hétköznapi elfoglaltságokat, amik mindkettőtöket érdekelnek vagy hagyd, hogy a párod élje a saját életét, tedd te is ezt, és örüljetek egymás boldogságának.

pszichologus budapest online pszichologus parkapcsolati problema4

5. Csökkent szexuális érdeklődés. Nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, az idő előrehaladtával az első hónapokhoz, évekhez képest, csökken a másik iránt érzett szexuális vonzalom. Kevéssel azután, hogy alig tudtad levenni a kezed a párod testéről, most kötelességnek érzed kielégíteni őt.

Ez egy nagyon általános probléma a párkapcsolatokban, de a legkönnyebben kezelhető. Keressétek a lehetőségeket, hogy újra a régi tűz tomboljon bennetek. Korábbi cikkem ehhez nyújthat segítséget: 50 tipp, hogy feldobjátok a szexet a pároddal (18+)

6. Anyagiak. Mindenki, akinek volt már hosszútávú kapcsolata, tudja, hogy mennyire fontos a pénz kérdése a párkapcsolatban. Ha a környezetedben élők sokkal többet keresnek, mint te vagy a párod, akkor az kezd egyre zavaróbb lenni a számotokra. Viszont, ha a párod és te is sokkal többet kerestek, mint a környezetetekben élők, akkor nagyon elégedettek és boldogok lesztek. Ez van. Az elégedettségünk hihetetlen mértékben függ attól, hogy a körülöttünk élőknek milyen az anyagi helyzete. Ha problémáitok vannak a pénzzel kapcsolatban, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy más barátok után nézzetek.

7. Közös célok hiánya. Minden nap célokat tűzünk ki magunk elé. Szinte biztos, hogy jövő ilyenkor, a jelenlegi céljaid közül valamelyik megmarad, valamelyik megváltozik vagy újak jönnek helyettük. Így van ez a párod életében is. Fontos, hogy időt szánjatok a közös célok feltérképezésére.

Beszéljetek egymással a terveitekről, az éppen aktuális érdeklődésetekről, hobbitokról, hogy mindketten segíthessétek a másikat ezek elérésében, megélésében. Csak saját magatokkal és azokkal az ismerőseitekkel foglalkozzatok, akik örülnek a sikereiteknek és motiválnak bennetek. Zárjátok ki a rosszakaróitokat az életetekből. Fikáznak bennetek, miközben ők semmiben sem fejlődnek. Az ilyen emberek nem elég bátrak ahhoz, hogy kilépjenek a komfortzónájukból.

8. Idő. Mindkettőtök elég időt szán a másikra? Napjainkban a párunkkal töltött minőségi idő az egyik legértékesebb ajándék, amit adni tudunk egymásnak. Ha kezdesz egyre több időt a párod nélkül tölteni, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy akarod-e folytatni vele.

Ne sodródj túl messzire a párodtól, mert az a kapcsolatotok végét is jelentheti. Keressétek a lehetőségét a különböző időtöltéseknek, amiket mindketten örömmel csináltok együtt. Sportoljatok, jógázzatok, wellnesseljetek, filmezzetek, menjetek el valahova vacsorázni vagy készítsetek valamit otthon, üljetek be valahova iszogatni, kóstoljatok meg pár süteményt egy cukrászdában vagy fondüzzetek otthon, öltözzetek szexibe stb. Ezek mind jó lehetőséget nyújtanak a kellemes együttlétekhez, amik összehoznak benneteket.

9. Személyes tér. Fontos, hogy minél több minőségi időt töltsetek együtt, de az is elengedhetetlen, hogy hagyjatok teret egymásnak. Ha folyamatosan együtt vagytok, az rövid idő után unalmassá válhat.

10. Szerelem. Még mindig szerelmesek vagytok egymásba? Ez a legfontosabb kérdés egy kapcsolatban. Szerelembe esni nagyon egyszerű, szerelmesnek maradni sokkal nehezebb. A szerelem egy érzékeny egyensúly a bizalom és a vágyakozás között.

Amikor a szexuális érdeklődés és lelkesedés csökken, akkor mi mozgatja tovább a kapcsolatotok? Egy párkapcsolat nem alapulhat kizárólag a szexre. Kell még hozzá bizalom, megértés és kellenek a közös célok. Örökre szerelmesnek maradni nem egyszerű, de nem is lehetetlen, ha ti is szembenéztek ezzel a 10 problémával és akár egy hozzáértő pszichológus segítségével megoldjátok őket.

cim vonalPszichológus blog

Hírek, aktualitások a pszichológia világából.

Megmenteném a házasságuk

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu2Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny...

Bővebben...:

Ki az a fapina?

pszichologus budapest online pszichologus fapina2Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a...

Bővebben...:

cim vonalHasznos tippek

Kézzelfogható technikák a mindennapokhoz.

12 tipp, hogy biztosan megszabadulj a párodtól

pszichologus budapest online pszichologus szakitok2Utálod a másikat és baromira eleged van belőle? Hogy tudod elérni, hogy kidobjon? Íme pár tipp, amivel garantáltan... 

Bővebben...:

10 tipp, hogy parádésan érezd magad az ünnepek alatt

pszichologus budapest online pszichologus parades2Az ünnepek sokakban kettős érzéseket váltanak ki. Vannak, akiknek ez a kedvenc időszakuk az évben, de vannak olyanok is, akik...

Bővebben...:




cim vonalFoglaljon időpontot most!

Küldje el üzenetét az alábbi űrlap segítségével.


Tegye meg az első lépést és foglaljon időpontot online vagy írjon e-mailt a pszichologusod@gmail.com e-mail címre!