Pszicholódusod logó

Írjon e-mailt vagy foglaljon időpontot online

9 tipp, hogy feldolgozd a tragédiát

pszichologus budapest online pszichologus nice

Hogyan védd meg magad a rossz hírekkel szemben? Egy tragikus hír hallatán, védelemre van szükséged a saját túlterhelt érzékeiddel szemben. Íme néhány dolog, ami segíthet.

1. Várhatóan a reakcióid sokkal intenzívebbek. Egyszerűen meg kell értened, hogy senki nem tud olyan hatékonyan segíteni neked, mint te magadnak. Nagyon erős érzések kavarognak benned, és ez a folyamat sokkal tovább tart, mint gondoltad volna.

2. Ne engedd, hogy az érzelmeid eluralkodjanak rajtad. Olyan, mintha a vérmérsékleted mélyen a történtekhez láncolna. Ez jó dolog is lehet, de érthető módon próbára tesz, amikor valamilyen tragikus esemény történik.

3. Válaszd az írott formát. Az érzékeny embereket sokkal jobban megterhelik a vizuális tartalmak. Egyszerűbben tudod kontrollálni az érzéseidet, ha a híreket inkább olvasod, mintsem nézed.

4. Csillapítsd az ingereket. Hallgass halk zenét, vegyél egy forró fürdőt vagy gyújts egy illatos gyertyát. Megnyugtató lehet, ha a kisállatodat az öledben simogatva, egy gyertya lobogását nézed.

5. Kapcsolj ki. Hívj fel egy barátot, a kedvesed, a szüleidet, vagy bárkit, aki közel áll hozzád. A társas kapcsolatok megnyugtatnak, még akkor is, ha befelé forduló típus vagy.

6. Gyakorold a hited. Ha hívő vagy, imádkozz. A hála és szeretet gyakorlására ez a legmegfelelőbb pillanat. Bármi, ami összeköt téged egy nagyobb erővel, megnyugvást adhat a nehéz időszakokban.

7. Tarts szünetet. Általában azt mondjuk, ne kerüld el az érzéseidet. De azok az emberek, akik érzékenyek, néha túl sok mindent éreznek egyszerre. Ha időnként szükséged van egy kis szünetre, amikor nem bánthatnak az érzelmeid, add meg magadnak a lehetőséget.

8. Koncentrálj a segítőkre. Különösen katasztrófa idején, kérj segítséget egy pszichológustól, bízz meg benne, koncentrálj rá, hiszen azon dolgozik, hogy neked minél könnyebb legyen.

9. Gyakorolj önsajnálatot. Emlékezz, ez egy bonyolult és nehéz időszak az életedben. Nem könnyű érzékeny emberként élni a mai világban és mélyen megélni az eseményeket. Add meg magadnak, amire szükséged van. Légy jó barátja önmagadnak.

cim vonalPszichológus blog

Hírek, aktualitások a pszichológia világából.

Megmenteném a házasságuk

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu2Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny...

Bővebben...:

Ki az a fapina?

pszichologus budapest online pszichologus fapina2Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a...

Bővebben...:

cim vonalHasznos tippek

Kézzelfogható technikák a mindennapokhoz.

12 tipp, hogy biztosan megszabadulj a párodtól

pszichologus budapest online pszichologus szakitok2Utálod a másikat és baromira eleged van belőle? Hogy tudod elérni, hogy kidobjon? Íme pár tipp, amivel garantáltan... 

Bővebben...:

10 tipp, hogy parádésan érezd magad az ünnepek alatt

pszichologus budapest online pszichologus parades2Az ünnepek sokakban kettős érzéseket váltanak ki. Vannak, akiknek ez a kedvenc időszakuk az évben, de vannak olyanok is, akik...

Bővebben...:
cim vonalFoglaljon időpontot most!

Küldje el üzenetét az alábbi űrlap segítségével.


Tegye meg az első lépést és foglaljon időpontot online vagy írjon e-mailt a pszichologusod@gmail.com e-mail címre!