Pszicholódusod logó

Írjon e-mailt vagy foglaljon időpontot online

 pszichologus budapest online pszichologus a gyerek a hulye

A figyelemzavaros gyerekek szülei gyakran kétségbeesve keresnek segítséget.

Ha pszichológus helyett pszichiáter látja őket először, akkor sűrűn előfordul, hogy súlyos mellékhatásaokkal járó antidepresszáns kerül a gyermekek szervezetébe.

Nem a gyerek a hülye, ha ezt a szülő hagyja és végignézi, ahogy bedrogozzák a gyerekét. Bővebben: Ki a felelős?

A hiperaktivitás más néven figyelemzavar, egy jól csengő kifejezés, de még egyetlen kutatás sem igazolta, hogy a figyelemzavar hátterében idegrendszeri eredetű elváltozások lennének, ahogyan a pszichiáterek ezt hamisan hirdetik.

Ezzel azt akarják elérni, hogy levegyék a felelősséget az elfoglalt szülőkről, és pusztán üzleti érdekek által vezérelve, begyógyszerezzék és megbetegítsék a gyerekeket. Bővebben: Pszichológus vagy pszichiáter?

Add ide a gyereked, majd mi kimossuk és szárítva visszaadjuk, mondják a pszichiáterek. Mint a mesében ugye?

A figyelemzavar kialakulásában döntő szerepe van a családnak, a család hatásának a figyelemzavaros fiatalra. A figyelemzavaros fiataloknak etikai, morális ítélőképességük, neveltetésük miatt hiányos, nem tudják megítélni a helytelenségeket. Figyelemzavaruk általában csak akkor tűnik fel a szűkebb környezet, a család számára, amikor valamilyen bűnt követnek el és ez kiderül.

A figyelemzavar tanulási nehézségeket eredményezhet. Emiatt a gyerekek kedvetlenek lesznek, leértékelik saját képességeiket. Ilyenkor úgy gondolhatják, hogy figyelmetlenek és buták, és nem jók semmire. A gyerekeknél emiatt magatartási problémák jelentkezhetnek. Iskolai verekedések, a tanárok megszégyenítése. A tanulási nehézségek annyira elvehetik a gyerekek kedvét az iskolától, hogy nem akarnak majd továbbtanulni. Emiatt nehezebben fognak tudni az érdeklődésüknek megfelelő munkalehetőséghez hozzájutni.

A megfelelő tanulási technikák elsajátításával megoldható a probléma. Szorosan együttműködve a szülőkkel, ebben a pszichológus nyújthat segítséget személyesen vagy online.

Ha az Ön vagy ismerősének gyermeke antidepresszánsokat szed, kineziológushoz vagy más magát gyógyítónak hívó kóklerhez jár, és nem javul vagy csak rosszabbodik a figyelemzavara, lelki állapota, keressen fel egy hozzáértő pszichológust.

cim vonalPszichológus blog

Hírek, aktualitások a pszichológia világából.

Megmenteném a házasságuk

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu2Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny...

Bővebben...:

Ki az a fapina?

pszichologus budapest online pszichologus fapina2Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a...

Bővebben...:

cim vonalHasznos tippek

Kézzelfogható technikák a mindennapokhoz.

12 tipp, hogy biztosan megszabadulj a párodtól

pszichologus budapest online pszichologus szakitok2Utálod a másikat és baromira eleged van belőle? Hogy tudod elérni, hogy kidobjon? Íme pár tipp, amivel garantáltan... 

Bővebben...:

10 tipp, hogy parádésan érezd magad az ünnepek alatt

pszichologus budapest online pszichologus parades2Az ünnepek sokakban kettős érzéseket váltanak ki. Vannak, akiknek ez a kedvenc időszakuk az évben, de vannak olyanok is, akik...

Bővebben...:
cim vonalFoglaljon időpontot most!

Küldje el üzenetét az alábbi űrlap segítségével.


Tegye meg az első lépést és foglaljon időpontot online vagy írjon e-mailt a pszichologusod@gmail.com e-mail címre!