Pszicholódusod logó

Írjon e-mailt vagy foglaljon időpontot online

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu

Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny, okos, gyönyörű és fitt nő, csodálatos anya. Péter egy rendkívül intelligens, ambiciózus, kreatív és tehetséges férfi, odaadó apa. Véleményem szerint, problémájuk egy dologra vezethető vissza. Az egyikőjük nő, a másik pedig férfi.

Egy nőnek lételeme a család és a gyerekek, egy biztonságot nyújtó férfi közelében. Egy férfinak pedig a változatos szex, a család és a gyerekek. Kata és Péter konfliktusára a nyitott házasság lehet a megoldás.

Nem elég kimondani, hogy „mától nyitott házasságban fogunk élni”. Le kell fektetni a nyitott házasság szabályait. A közös szabályok megalkotásában a pszichológus nyújthat segítséget.

Nyitott kapcsolatban

Nagyon sok oka lehet annak, amiért egy pár tagjai úgy döntenek, hogy szakítanak vagy elválnak. A legtöbb esetben a kommunikáció hiánya és vágyaink elhallgatása jelenti a problémát.

A nyitott kapcsolat vagy házasság elsősorban azoknak a pároknak működik, akik nagyon szeretik egymást, képesek őszintén beszélgetni és elfogadni a másik vágyait anélkül, hogy ítélkeznének egymás fölött, de úgy érzik, hogy unalmassá vált köztük a szex és szeretnék megmenteni kapcsolatukat - ellentétben a szüleiknél, nagyszüleiknél látottakkal, akik adott esetben évtizedeken keresztül tűrték unottan, néha bántóan egymás társaságát.

A nyitott kapcsolat egy olyan lehetőség, ami rengeteg házasságot és párkapcsolatot ment meg napjainkban.
Lehet szexelni valakivel úgy, hogy nem vagy belé szerelmes? Vagy lehet tiszta szívből szeretni valakit úgy, hogy közben mással is szexelsz? Persze.

Meghökkentő lehet ezt olvasni, de sokaknál ez nagyon jól működik.

Azok a párok, akik nyitott kapcsolatban élnek, nem őrült perverzek. Teljesen normális emberek, akik a lehető legszokványosabb módon ismerkedtek meg egy buliban, iskolában, az utcán, munkahelyen vagy a tömegközlekedésen és már régóta vannak együtt.

A nyitott kapcsolat megszünteti a hűtlenséget és a féltékenységet, hiszen mindent „kiraktok az asztalra”. Tudjátok, hogy ki mikor, hol és kivel van együtt. Életünk során mindig arra vágyunk, ami nem lehet a miénk. A párkapcsolaton kívüli szex nagyon izgató és érdekes, mert tiltott. Pontosan ezért akarjuk. Ha nyitott kapcsolatban élsz, a megcsalás elveszíti az érdekességét.

Nagyon sok pár, akik nyitott kapcsolatban élnek arról számolnak be, hogy boldogabbak, mint korábban voltak és sokkal jobban szeretik a párjukat, hiszen mindent megkapnak egymástól. Maximális érzelmi biztonságot és különféle szexuális örömöket.

Ahelyett, hogy éveken keresztül idegeskedtek a kielégítetlen vágyaitok miatt, de szeretitek egymást és megadtok minden törődést a másiknak, viszont közel kerültetek a szakításhoz, váláshoz és unalmassá vált a szex, akkor a nyitott kapcsolat tökéletes megoldást jelenthet a számotokra.

A nyitott kapcsolat kapujában

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu3

Senki nem úgy indít egy szerelmet, hogy szeretné azonnal megcsalni a másikat. Egy idő után viszont sokan ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy mással is szexeljenek. A párok egy idő után engedményeket adnak egymásnak: „Menj el nyugodtan bulizni a haverjaiddal, barátnőiddel, munkatársaiddal.” Ezzel egy időben könnyen felgyulladhat bennünk a szikra valaki mással kapcsolatban.

Nyilvánvalóan nem akarod megbántani és megcsalni a párod, de az unalmas otthoni szex és a vágyakozást keltő szerető vagy prostituált közötti különbség egyre idegesítőbb. Sok ember válik el vagy szakít ilyenkor, óriási szomorúságot, megaláztatást és bosszúságot okozva ezzel a párjának, közös gyermekeiknek és saját magának egyaránt. Jön a konfliktus: „Ugyanúgy szeretlek, ahogy eddig és a szex is jó veled, de szeretném feldobni valamivel a kapcsolatunkat és szexelni valaki mással is. Szakítasz? Pedig ez csak a szexről szól.” Komolyan nincs más út? De van. Úgy hívják, hogy nyitott kapcsolat.

A klienseim szerint, a nyitott kapcsolat és a másokkal való kötöttségek nélküli együttlétek segítették hozzá őket ahhoz a felismeréshez, hogy a kapcsolatuk mennyire jó, még mindig mennyire szeretik egymást a párjukkal, és mennyi mindent tudnak adni egymásnak. Ezért kár lett volna szakítani vagy elválni...

cim vonalPszichológus blog

Hírek, aktualitások a pszichológia világából.

Megmenteném a házasságuk

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu2Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny...

Bővebben...:

Ki az a fapina?

pszichologus budapest online pszichologus fapina2Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a...

Bővebben...:

cim vonalHasznos tippek

Kézzelfogható technikák a mindennapokhoz.

12 tipp, hogy biztosan megszabadulj a párodtól

pszichologus budapest online pszichologus szakitok2Utálod a másikat és baromira eleged van belőle? Hogy tudod elérni, hogy kidobjon? Íme pár tipp, amivel garantáltan... 

Bővebben...:

10 tipp, hogy parádésan érezd magad az ünnepek alatt

pszichologus budapest online pszichologus parades2Az ünnepek sokakban kettős érzéseket váltanak ki. Vannak, akiknek ez a kedvenc időszakuk az évben, de vannak olyanok is, akik...

Bővebben...:




cim vonalFoglaljon időpontot most!

Küldje el üzenetét az alábbi űrlap segítségével.


Tegye meg az első lépést és foglaljon időpontot online vagy írjon e-mailt a pszichologusod@gmail.com e-mail címre!