Pszicholódusod logó

Írjon e-mailt vagy foglaljon időpontot online

pszichologus budapest online pszichologus halalos mellekhatas

1 héttel ezelőtt elhunyt a legendás énekes, Prince. Halálát a Percocet nevű acetaminophen másnéven Paracetamol (Coldrex, Panadol, Rubophen, Neocitran, Saridon) függőséget okozó fájdalomcsillapító okozhatta.

Többek között a Percocet, a Rivotril és a Xanax okozta Michael Jackson, Robin Williams, Heath Ledger, Philip Seymour Hoffman és Whitney Houston halálát is.

A paracetamol egyik közismerten veszélyes tulajdonsága, hogy a terápiás dózis és a mérgezést okozó dózis nagyon közel van egymáshoz. Náthára, influenzára, fejfájásra, ízületi fájdalmakra, izomfájdalmakra ajánlják.

A nagyszámú paracetamol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszerek veszélye az, hogy a különféle tünetekre szedett azonos hatóanyagú paracetamol készítmények könnyen vezetnek túladagoláshoz. Az emberek egyébként sem gondolják, hogy egy vény nélkül kapható készítmény életveszélyes lehet. Ha nem csökken a láz vagy a fájdalom, mindenki hajlamos hamarosan beszedni még egy szemet a gyógyszerből. Mivel a paracetamol bizonyítottan gyengébb hatású fájdalomcsillapító, mint mondjuk az Algopyrin, ez bizonyára gyakran be is következik.

Paracetamol mérgezés a máj károsodásához, illetve a máj elhalásához vezet. Ha nem ismerik fel a paracetamol mérgezést néhány órán belül, a májkárosodás halálhoz vezet.

Prince halála előtt már más hírességek is áldozatul estek a fájdalomcsillapítók, altatók és antidepresszánsok túladagolásának.

Michael Jackson a halálát megelőző hetekben a Xanax ajánlott napi adagjának sokszorosát szedte. Több mint 10 db Xanaxot szedett esténként. A hivatalos jelentés szerint, a halál oka a Xanax és a Propofol nevű fájdalomcsillapító túladagolása volt.

Robin Williams szervezetében a Mirtazapine antidepresszáns hatóanyagait találták meg, mely súlyos öngyilkossági gondolatok okozója. Bővebben: https://www.youtube.com/watch?v=eBm7DKnWDgI

Heath Ledger halálát a Xanax és a benzodiazepin tartalmú készítmények miatt bekövetkező mérgezés okozta.

Whitney Houston halálát szintén a Xanax és az alkohol kombinációja okozta.

Haláluk súlyos veszteség a közvetlen hozzátartozók, a zenész-színész szakma és rajongóik számára.

Hozzáértő szakemberek segítségével, mindannyiuk tragédiája megelőzhető lett volna! Még most is élhetnének, alkothatnának.

Ki a felelős? A gyógyszergyártó, aki súlyos mellékhatásokkal járó és függőséget okozó készítményeket gyárt? Az orvos, aki minden adag eladott gyógyszer után jutalékot kap? A pszichiáter és pszichológus kollégák, akik közül a legtöbben erről csak gyáván hallgatnak? A hozzátartozók, akik bárkiben megbíznak, akin fehér köpeny van? A kliens, aki a tájékozatlansága miatt meghal?

Biztos vagyok benne, hogy Prince sem akart meghalni, ahogy egyikünk sem. Feltehetően azért halt meg, mert rossz kezekbe került.

Ön tudja, hogy mi a különbség pszichológus és pszichiáter között? Bővebben: http://pszichologusod.com/pszichologus-vagy-pszichiater

Az emberek bizalmával visszaélő gyógyszergyártók és pszichiáterek besározták a pszichológus szakmát és tisztességes kollégáik munkáját. Amint meghallja valaki, hogy "pszi...", rögtön összerezzen és inkább elmegy egy kineziológushoz vagy felhív egy kóklert, aki gyakran még a saját problémáit sem tudja kezelni és magát egy 3 hetes tanfolyam elvégzése után lélekgyógyásznak, életvezetési tanácsadónak vagy life coach-nak hívja... Bővebben: http://pszichologusod.com/pszichologus-vagy-kineziologus

Prince, Michael Jackson, Robin Williams, Heath Ledger, Philip Seymour Hoffman és Whitney Houston tragédiája rávilágít az orvosok, pszichiáterek, pszichológusok és a média tájékoztató szerepére, a köztudottan függőséget okozó fájdalomcsillapítók, altatók és antidepresszánsok (antidepresszáns=benzodiazepin=neuroleptikum=drog) tekintetében.

A legtöbb antidepresszáns, benzodiazepin mellékhatásai között szerepel a vese-májműködés zavara, az agresszió, ellenséges viselkedés, hallucináció, önkárosító, öngyilkossági gondolatok, a depresszió súlyosbodása, és használatuk több millió bűnüggyel, megkezdett és befejezett öngyilkossági kísérlettel hozható összefüggésbe.

Ha Ön vagy ismerőse fájdalomcsillapítókat, altatókat, antidepresszánsokat, benzodiazepineket, hangulatjavítókat szed, kineziológushoz vagy más magát gyógyítónak hívó kóklerhez jár, és nem javul vagy csak rosszabbodik a közérzete, lelki állapota, keressen fel egy hozzáértő pszichológust.

cim vonalPszichológus blog

Hírek, aktualitások a pszichológia világából.

Megmenteném a házasságuk

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu2Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny...

Bővebben...:

Ki az a fapina?

pszichologus budapest online pszichologus fapina2Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a...

Bővebben...:

cim vonalHasznos tippek

Kézzelfogható technikák a mindennapokhoz.

12 tipp, hogy biztosan megszabadulj a párodtól

pszichologus budapest online pszichologus szakitok2Utálod a másikat és baromira eleged van belőle? Hogy tudod elérni, hogy kidobjon? Íme pár tipp, amivel garantáltan... 

Bővebben...:

10 tipp, hogy parádésan érezd magad az ünnepek alatt

pszichologus budapest online pszichologus parades2Az ünnepek sokakban kettős érzéseket váltanak ki. Vannak, akiknek ez a kedvenc időszakuk az évben, de vannak olyanok is, akik...

Bővebben...:
cim vonalFoglaljon időpontot most!

Küldje el üzenetét az alábbi űrlap segítségével.


Tegye meg az első lépést és foglaljon időpontot online vagy írjon e-mailt a pszichologusod@gmail.com e-mail címre!