Pszicholódusod logó

Írjon e-mailt vagy foglaljon időpontot online

pszichologus budapest online pszichologus nyitott kapcsolat

Nagyon sok oka lehet annak, amiért egy pár tagjai úgy döntenek, hogy szakítanak vagy elválnak. A legtöbb esetben a kommunikáció hiánya és vágyaink elhallgatása jelenti a problémát.

Cikkem elsősorban azoknak a pároknak szól, akik nagyon szeretik egymást, képesek őszintén beszélgetni és elfogadni a másik vágyait anélkül, hogy ítélkeznének egymás fölött, de úgy érzik, hogy unalmassá vált köztük a szex és szeretnék megmenteni kapcsolatukat - ellentétben a szüleiknél, nagyszüleiknél látottakkal, akik adott esetben évtizedeken keresztül tűrték unottan, néha bántóan egymás társaságát.

A nyitott kapcsolat egy olyan lehetőség a számotokra, ami rengeteg házasságot és párkapcsolatot ment meg napjainkban.

A szüleitek, nagyszüleitek, ha máshol keresték a testi örömöket, akkor titokban jártak, járnak félre, hazudnak egymásnak és nektek is, hiszen a társadalmi, vallási megítélés szerint váló ok, ha valaki megcsalja a másikat. A társadalom nem tesz különbséget szerelem és szex között, pedig valójában a kettő egyáltalán nem egy és ugyanaz.

Lehet szexelni valakivel úgy, hogy nem vagy belé szerelmes? Vagy lehet tiszta szívből szeretni valakit úgy, hogy közben mással is szexelsz? Persze.

Meghökkentő lehet ezt olvasni, de sokaknál ez nagyon jól működik.

Azok a párok, akik nyitott kapcsolatban élnek nem őrült perverzek, akik utálják egymást. Teljesen normális emberek, akik a lehető legszokványosabb módon ismerkedtek meg egy buliban, iskolában, az utcán, munkahelyen vagy a tömegközlekedésen és már régóta vannak együtt.

A világ sokkal kisebb lett ahhoz képest, mint amilyen volt néhány évtizeddel ezelőtt. A nők és a férfiak minden nap új emberekkel ismerkednek meg a munkahelyükön, a Facebook-on vagy a Tinder-en. Ha pedig valakivel megismerkedsz, akkor teljesen normális dolog, ha vonzónak is találod.

A nyitott kapcsolat kapujában

pszichologus budapest online pszichologus nyitott kapcsolat3

Senki nem úgy indít egy szerelmet, hogy szeretné azonnal megcsalni a másikat. Egy idő után viszont sokan ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy mással is szexeljenek. A párok egy idő után engedményeket adnak egymásnak: „Menj el nyugodtan bulizni a haverjaiddal, barátnőiddel, munkatársaiddal.” Ezzel egy időben könnyen felgyulladhat bennünk a szikra valaki mással kapcsolatban.

Nyilvánvalóan nem akarod megbántani és megcsalni a párod, de az unalmas otthoni szex és a vágyakozást keltő szerető vagy prostituált közötti különbség egyre idegesítőbb. Sok ember válik el vagy szakít ilyenkor, óriási szomorúságot, megaláztatást és bosszúságot okozva ezzel a párjának, közös gyermekeiknek és saját magának egyaránt. Jön a konfliktus: „Ugyanúgy szeretlek, ahogy eddig és a szex is jó veled, de szeretném feldobni valamivel a kapcsolatunkat és szexelni valaki mással is. Szakítasz? Pedig ez csak a szexről szól.” Komolyan nincs más út? De van. Úgy hívják, hogy nyitott kapcsolat.

A klienseim szerint, a nyitott kapcsolat és a másokkal való kötöttségek nélküli együttlétek segítették hozzá őket ahhoz a felismeréshez, hogy a kapcsolatuk mennyire jó, még mindig mennyire szeretik egymást a párjukkal, és mennyi mindent tudnak adni egymásnak. Ezért kár lett volna szakítani...

Kell nekem egy nyitott kapcsolat?

A nyitott kapcsolat tényleg jobb, mint a szakítás vagy a válás? Biztos, hogy kapcsolatban kell maradnom és közben a szexuális kielégülést máshol kell keresnem? Nem lenne jobb kilépnem és keresni valami újat, mást?

A döntést nektek kell meghoznotok, de nagyon sok ember számára működik a nyitott kapcsolat.

Egy nő minél inkább szeret valakit vagy bízik az illetőben, annál jobb vele a szex. Viszont a nők is szívesen fekszenek le valakivel, aki magabiztos, sikeres és gazdag, annak reményében, hogy életük végéig az adott férfival maradhatnak, még akkor is, ha nem szerelmesek.

A férfiak többsége számára a szerelem és a szex két teljesen különböző fogalom. Egy férfi, ha fülig szerelmes a párjába, akkor is képes külön választani a szerelmet a szextől és szexelni egy másik nővel. Ettől még nem tekinti a másik nőt jobbnak, nem akar lelépni vele és nem szereti kevésbé a párját. Ehelyett ő a legboldogabb férfi a világon és örül, hogy a párja mellett arany élete lehet.

A nyitott kapcsolat az őszinteségen és az elfogadáson alapszik. Fontos, hogy mindkét fél meghatározza a kapcsolaton belüli és a kapcsolaton kívüli konkrét vágyait, elképzeléseit. A vágyak szinte biztos, hogy nem fognak egyezni. Amíg a férfi szexre vágyik egy másik nővel, a nő lehet, hogy csak randizni szeretne valakivel szex nélkül. Vagy fordítva, amíg a nő egyszerre több férfival szeretne együtt lenni, addig a férfi lehet, hogy csak kirándulna egyet egy nővel. A lényeg, hogy semmiképp se csináljatok olyat, ami nem esik jól, és ne érezzétek kényszernek a nyitott kapcsolatot.

Ahelyett, hogy éveken keresztül idegeskedtek a kielégítetlen vágyaitok miatt, de szeretitek egymást és megadtok minden törődést a másiknak, viszont közel kerültetek a szakításhoz, váláshoz és unalmassá vált a szex, akkor a nyitott kapcsolat tökéletes megoldást jelenthet a számotokra.

Nyitott kapcsolat – A legjobb választás?

pszichologus budapest online pszichologus nyitott kapcsolat4

Miközben bulizol valahol, sétálsz egy forgalmas utcán, bevásárlóközpontban, a munkahelyeden, a suliban, szimpatikus emberek érdeklődő tekintetével is találkozol, akik vonzónak találnak téged és felveszik veled a szemkontaktust. Itt vagy most. Van egy párod, akinek megígérted, hogy a hátralévő életedben csak vele leszel együtt. Sokunk számára ez egy teljesíthetetlen feladat. Bujkálunk, titokban randikat szervezünk, megcsaljuk vagy szakítunk a párunkkal, minthogy a hűség gondolatával kelljen együtt élnünk nap mint nap. Biztos, hogy egész életedben hazudozni és bujkálni akarsz?

Van, hogy a mások iránt érzett szexuális vágyaink túl erősek, és ilyenkor döntünk a szakítás mellett. Tényleg megéri csak a szex miatt felbontani egy alapvetően jól működő kapcsolatot vagy házasságot? Nyilván nem... Ha mindketten szeretitek egymást, de mindketten keresitek a változatosságot, ezt mindketten megélhetitek a nyitott kapcsolatban. Ha új élményekre vágytok szexuálisan, akkor a nyitott kapcsolat megfelelő választás lehet.

A nyitott kapcsolat megszünteti a hűtlenséget és a féltékenységet, hiszen mindent „kiraktok az asztalra”. Tudjátok, hogy ki mikor, hol és kivel van együtt. Életünk során mindig arra vágyunk, ami nem lehet a miénk. A párkapcsolaton kívüli szex nagyon izgató és érdekes, mert tiltott. Pontosan ezért akarjuk. Ha nyitott kapcsolatban élsz, a megcsalás elveszíti az érdekességét.

Nagyon sok pár, akik nyitott kapcsolatban élnek arról számolnak be, hogy boldogabbak, mint korábban voltak és sokkal jobban szeretik a párjukat, hiszen mindent megkapnak egymástól. Maximális érzelmi biztonságot és különféle szexuális örömöket.

Amikor a nyitott kapcsolat nem működik

Amíg bizonyos párok számára tökéletes kielégülést jelent a nyitott kapcsolat, addig mások számára pusztító is lehet. A legtöbb esetben csak az egyik fél vágyik a kapcsolaton kívüli szexre és türelmetlenül próbálja meggyőzni a párját, hogy a nyitott kapcsolat a legjobb lehetőség a továbbhaladásra. Ezt így nem lehet. Nem tudod ráerőltetni a párodra a nyitott kapcsolatot, ameddig ő nem dönt úgy, hogy szeretné kipróbálni.

Ha még nem vagytok rá felkészülve, akkor a nyitott kapcsolat sokkal fájdalmasabb lehet, mint egy megcsalás. A tudat, hogy a párod mással szexel, miközben te otthon csücsülsz, kiborító.

Addig amíg mindkettőtök számára megnyugtató döntés nem születik vagy továbbra is jobbnak látjátok, ha megcsaljátok egymást, akkor a nyitott kapcsolat még biztos, hogy nem nektek való megoldás.

Összefoglalva az eddigieket

A nyitott kapcsolat egy nagyon jó lehetőség azok számára, akik őszintén felvállalják egymás előtt a vágyaikat. Minden egyes alkalommal, amikor te mással randizol vagy szexelsz, a párod is ugyanezt teszi. Képes vagy ezt kezelni? A legtöbb ember arra vágyik, hogy másokkal is szexelhessen, de nem tudja elképzelni, hogy a párja is ugyanezt tegye. Ha te is így gondolkozol, akkor a nyitott kapcsolat még nem neked való.

A nyitott kapcsolatot azoknak a pároknak ajánlom, akik kölcsönösen szeretik, tisztelik egymást, elfogadják a másik vágyait és megértik, hogy a nyitott kapcsolat hozzásegíti őket szexuális életük kiteljesedéséhez és szerelmük hosszútávú fenntartásához.

cim vonalPszichológus blog

Hírek, aktualitások a pszichológia világából.

Megmenteném a házasságuk

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu2Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny...

Bővebben...:

Ki az a fapina?

pszichologus budapest online pszichologus fapina2Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a...

Bővebben...:

cim vonalHasznos tippek

Kézzelfogható technikák a mindennapokhoz.

12 tipp, hogy biztosan megszabadulj a párodtól

pszichologus budapest online pszichologus szakitok2Utálod a másikat és baromira eleged van belőle? Hogy tudod elérni, hogy kidobjon? Íme pár tipp, amivel garantáltan... 

Bővebben...:

10 tipp, hogy parádésan érezd magad az ünnepek alatt

pszichologus budapest online pszichologus parades2Az ünnepek sokakban kettős érzéseket váltanak ki. Vannak, akiknek ez a kedvenc időszakuk az évben, de vannak olyanok is, akik...

Bővebben...:
cim vonalFoglaljon időpontot most!

Küldje el üzenetét az alábbi űrlap segítségével.


Tegye meg az első lépést és foglaljon időpontot online vagy írjon e-mailt a pszichologusod@gmail.com e-mail címre!