Pszicholódusod logó

Írjon e-mailt vagy foglaljon időpontot online

pszichologus budapest online pszichologus drog haboru

Az Independent, angol napilap és több száz hírportál tényként kezeli, hogy a „Receptre felírt háború” egy aktuális jelenség, kiindulva az ISIS terroristáiból, akik egy stimuláns droggal tömik magukat, amit úgy hívnak, hogy Captagon.

A Captagon hatóanyaga a fenetilin, ami a központi idegrendszert stimulálja, akárcsak az amfetamin. Összetevői alapján 75%-ban megegyezik az Adderall-al, melyet az Egyesült Államokban a hiperaktivitás - ADHD - kezelésére használnak a Ritalin mellett.

A Captagon kis és közepes adagja emeli a pulzusszámot, a testhőmérsékletet, a légzés szaporábbá válik, a vérnyomás megnő. A felhasználó extra energiát tapasztal, nő a fájdalom tűrése, miközben az étvágy-és alvásigénye minimálisra csökken. Hatása eufórikus állapotot eredményez, érzéketlen és tapintat nélküli gyilkológéppé teszi az embert. Használata hosszú távon depressziót, letargiát, alváshiányt és alultápláltságot okoz. 

A Haaretz izraeli napilap rávilágít, hogy az ISIS nem az első szervezet, aki bedrogozza katonáit. A történelemben számos példát találunk a 11. századi asszaszinok, a japán kamikaze pilóták, az afrikai milíciák, és a csecsen katonák között, egészen a nácikig, akik a II. világháborúban a Pervitin nevű metamfetaminnal vadították magukat.

Amikor a Francia Különleges Alakulat - COS - katonái átvizsgálták a párizsi merényletek utolsó életben maradt ISIS terroristájának, Salah Abdelsalam hotel szobáját, Captagon-t is találtak nála.

A CNN, amerikai tv csatorna lehozta, hogy egy 19 éves katona, akit Kareem-nak hívnak, elmondása szerint, több mint egy éven keresztül volt az ISIS terroristája, az alábbiakat nyilatkozta. "Drogokat, hallucinogén tablettákat adtak nekünk, amitől úgy mentünk a harcba, hogy nem érdekelt bennünket, élünk-e vagy halunk."

Egy volt Szabad Szír Hadsereg tag beszámolója szerint, miután a parancsnokuk arra utasította őket, hogy vegyék be a pirulákat, vadállatokká váltak. „Amikor 10 ember volt előtted, simán elkaptad és megölted mindegyiket.”

Ryan Ehlis, az Észak-Dakotai Egyetem tanulója 1999-ben lelőtte és megölte 5 éves kishúgát, miközben önkéntes teszt alanyként vett részt az Adderall 10 napos kísérletében. „Nem éreztem, hogy lett volna bennem bármilyen visszatartó erő. ’Mi bajom van?’ vagy ’Ez őrültség’. Ezek a gondolatok nem jelentek meg bennem, amikor lelőttem a saját testvéremet.”

A legtöbb nemzetközi hírportál ma már tényként kezeli, hogy a pszichiátriai szerek, drogok, nagy szerepet játszanak a gyermekek és felnőttek megvadításában, növelve ezáltal a különböző bűncselekmények és a terrorizmus áldozatainak számát.

A kérdés most már csak az, hogy a saját kezünkbe vesszük-e az életünk irányítását, fejlesztjük-e a világról és saját magunkról alkotott gondolatainkat, megtanulunk békében és szeretetben élni egymás között vagy hagyjuk magunkat és gyermekeinket rossz irányba terelni, bedrogozni, hogy érzéketlen gyilkosként essünk neki képzelt ellenségeinknek.

cim vonalPszichológus blog

Hírek, aktualitások a pszichológia világából.

Megmenteném a házasságuk

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu2Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny...

Bővebben...:

Ki az a fapina?

pszichologus budapest online pszichologus fapina2Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a...

Bővebben...:

cim vonalHasznos tippek

Kézzelfogható technikák a mindennapokhoz.

12 tipp, hogy biztosan megszabadulj a párodtól

pszichologus budapest online pszichologus szakitok2Utálod a másikat és baromira eleged van belőle? Hogy tudod elérni, hogy kidobjon? Íme pár tipp, amivel garantáltan... 

Bővebben...:

10 tipp, hogy parádésan érezd magad az ünnepek alatt

pszichologus budapest online pszichologus parades2Az ünnepek sokakban kettős érzéseket váltanak ki. Vannak, akiknek ez a kedvenc időszakuk az évben, de vannak olyanok is, akik...

Bővebben...:
cim vonalFoglaljon időpontot most!

Küldje el üzenetét az alábbi űrlap segítségével.


Tegye meg az első lépést és foglaljon időpontot online vagy írjon e-mailt a pszichologusod@gmail.com e-mail címre!