Pszicholódusod logó

Írjon e-mailt vagy foglaljon időpontot online

Vajon tényleg szükségem van terápiára? Általában meg tudom oldani a problémáimat.

Mindenkinek vannak kihívást jelentő időszakok az életében, amikor semmi rossz nincs abban, ha plusz támogatást keres, még akkor is, ha már többször sikeresen vette az akadályokat más nehézségekkel szemben. Tulajdonképpen a terápia azoknak való, akik elég önismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy belássák, szükségük van egy szakemberre. Ez igazából csodálatra méltó, hiszen azt jelenti, hogy az illető felelősséget vállal magáért, tudja hol tart most az életében és elhatározta magát, hogy terápia segítségével változtasson. A terápia hosszan tartó előnyöket és támogatást tud nyújtani ahhoz, hogy később is el tudja kerülni a kiváltó tényezőket, az ártalmas mintákat és megbirkózzon bármilyen kihívással.

Hogyan tud a terápia segíteni rajtam?

Számos előnye van a pszichoterápiában való részvételnek. A pszichológus támogatást nyújt, problémamegoldó készségekkel és fejlettebb módszerekkel segíti a különféle állapotok – például depresszió, szorongás, párkapcsolati problémák, feldolgozatlan gyerekkori traumák, gyász, stressz, testképzavarok és önértékelési zavarok – kezelését. Sokan arra is ráébrednek, hogy egy ilyen tanácsadó nagyszerű segítség a személyes fejlődésük megvalósításában is, jobban tudják kezelni az emberi kapcsolatokat, családi, házassági gondokat, és egyáltalán a mindennapi élet nyűgeit. A pszichológus új látásmódot kínálhat egy bonyolult problémára vagy rávezethet a megoldáshoz vezető útra. Az, hogy mennyire hatásos a terápia, attól is függ, hogy a kliens mennyire vesz részt a folyamatban és mennyire alkalmazza gyakorlatban is a tanultakat.

Hogyan kell elképzelni a terápiát?

Minden egyes terápiás ülés különbözik egymástól, egyedi igények, specifikus célok szerint alakul. Az első 4-5 alkalommal a legégetőbb gondokat és a kliens életének problémás pontjait beszéljük át. Általános gyakorlat, hogy hetente-kéthetente egyszer nagyjából 50 perces ülések vannak. A terápia lehet rövidebb távú, egy-egy jól körülhatárolható problémára fókuszálva, vagy hosszabb távú, mikor összetettebb a probléma vagy a folyamatos személyes fejlődés a cél. Az is előfordulhat, hogy a terápiás üléseken kívül is van feladata a kliensnek, például egy releváns könyv, cikk elolvasása vagy a saját hozzáállásának nyomon követése. Az is fontos, hogy a kliens két konzultáció között, dolgozza fel magában és építse be az életébe mindazt, amiről a terápián beszélgettünk. Ahhoz, hogy a terápiából a legtöbbet lehessen kihozni, az üléseken és azon kívül is aktív résztvevőnek kell lennie a kliensnek. Azok, akik pszichoterápiába kezdenek, hajlandóak felelősséget vállalni tetteikért, dolgozni a változásért és nagyobb tudatossággal tekinteni életükre.

A gyógyszeres kezelés kiválthatja a terápiát?

Nem. Mára elfogadott tény, hogy mentális és érzelmi problémákra, valamint az általuk kiváltott fájdalomra a gyógyszerek nem jelentenek megoldást. Ahelyett, hogy csak a tüneteket kezelné, a pszichoterápia az adott probléma kiváltó okait és a fejlődést gátoló magatartásformákat tanulmányozza. A fenntartható személyes fejlődés és magasabb lelki életszínvonal leginkább úgy érhető el, ha az életünket egy rendszer részeként közelítjük meg.

Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

A pszichológus egyetemet végzett szakember, aki a test és lélek összhangjának helyreállítását gyógyszerek nélkül éri el. Legfőbb módszere a pszichoterápia. A pszichiáterek olyan orvosok, akik a test és lélek kölcsönhatását a legtöbb esetben tagadják és a lelki problémák megoldása helyett, tüneti kezeléssel foglalkoznak, melyekhez mérgező és súlyos mellékhatásokkal járó antidepresszánsokat írnak fel. Sokan keverik a pszichológust a pszichiáterrel. A pszichológusok 50-90 perces terápiájával ellentétben, a pszichiáterek rövid viziteik - 4-5 perc - során, idejük nagy részét  gyógyszeres kezeléssel töltik, ritkább esetekben pszichoterápiával is foglalkoznak.

Van szakosodás a pszichológián belül?

Mint pszichológus, mindenféle korosztállyal foglalkozom. Terápiát tartok és pszichológiai tanácsadást nyújtok gyerekeknek, családoknak, serdülőknek és felnőtteknek, számos különféle érzelmi és viselkedésbeli problémát kezelve.

Bizalmas jellegű a terápia?

Igen. A törvény biztosítja a kliens és terapeuta között zajló bárminemű kommunikáció bizalmas voltát. A kliens előzetes írásos engedélye nélkül semmilyen információ nem adható át harmadik félnek.

cim vonalPánikbetegség

Pánikbetegség tünetei, pánikbetegség kezelése

A pánikbetegséget, hirtelen rohamokban jelentkező heves szorongás jellemzi. Ez az érzés olyan elemi erejű, hogy az érintett eleinte nem is tudja, mi történik vele. Ha a pánikrohamok ismétlődnek, illetve az illető szorong a roham újbóli megjelenése miatt, akkor beszélünk pánikbetegségről.
Sokan azt hiszik, valamilyen súlyos betegség fenyegeti őket - pl. szívinfarktust -, mások azzal a hellyel, illetve azokkal a körülményekkel - agorafóbia - hozzák összefüggésbe a pánikrohamot, ahol az jelentkezett.
Félelmeik alaptalanok és irreálisak. Még soha senki sem halt meg pánikbetegségben vagy pánikroham közben!
A pánikroham szinte bárhol és bármikor kialakulhat, egyedüllét során, társaságban, otthon, nyilvános helyen.
Nőknél gyakrabban jelentkezik, mint férfiaknál.
A pánikzavar kezelésében kiemelkedően fontos a pszichoterápiás kezelés. A különböző terápiás módszerek közül kiemelhető a kognitív viselkedésterápia, mely bizonyítottan hatékony a pánikzavar kezelésében.
A kognitív viselkedésterápia során a kliens megtanulja kezelni szorongását, és átértékelni a pánikrohamot megelőző helyzetet. A terápia során kialakít egy olyan védelmi mechanizmust, amellyel már korai stádiumban leállíthatja a rosszulléthez vezető folyamatot.
Különböző stresszkezelő technikák - légzőgyakorlatok, testmozgás, jóga, tai-chi - elsajátítása, szintén pozitív irányba befolyásolhatja a terápiát. A koffein, valamint az alkoholfogyasztás ronthatják a tüneteket, így a szorongást fogyasztásuk csökkentése is mérsékelheti.
Nem ritkák az öngyógyítási kísérletek sem, melynek talaján alkohol-, gyógyszer- illetve kábítószer-függőség alakulhat ki, továbbá gyakoribb az öngyilkossági kísérlet is. Mivel a pánikbetegség nagymértékben ronthatja az életminőséget és veszélyeztetheti az illető közérzetét, feltétlenül forduljon pszichológushoz.

cim vonalStressz

Stressz tünetei, stressz kezelése

Stresszkezelő képességünk fejlesztése, csökkenti a hétköznapi feszültségeket, növeli viselkedésünk hatékonyságát a konfliktusok megoldásában, így nemcsak a stressz kezelését, hanem megelőzését is szolgálja. Javítja az életminőséget, csökkenti az egészségügyi problémák előfordulásának az esélyét és növeli a munkaerő-piaci versenyképességünket.
A stressz okozója a rohanó életformánk, a határidők, áremelések, dugók, a tömeg, a zaj, úgy érezhetjük, szétforgácsolódunk a hétköznapokban. Szervezetünk képtelen alkalmazkodni a folyton változó körülményekhez. Az állandósult stressz hatására tüneteink között megjelenik a depresszió és a neurózis, azután ezek ellensúlyozására rossz esetben a dohányzás, az alkoholizmus, drogfüggőség, szélsőséges esetben az öngyilkosság.
A stresszre adott leggyakoribb válasz a szorongás, félelem. A szorongás bizonytalan, tárgy nélküli félelem, figyelmünket és gondolkodásunkat szétziláló, emlékezetünket bénító, szervezetünket támadó, ezerféle testi izgalmi tünetet létrehozó, testünket gúzsba kötő állapot, amely mindenki számára kellemetlen, rossz, kártékony.
A stressz tünetei még az állandó idegeskedés, türelmetlenség, ingerültség. Az immunsejtek számbeli és minőségi romlása miatt, fogékonyabbak leszünk a betegségekre, gyakoriak a felső légúti panaszok, bőrfertőzések, és fokozódik a hajhullás.
A probléma megoldásában a pszichológus nyújthat segítséget személyesen vagy online.

cim vonalDepresszió

Depresszió tünetei, depresszió kezelése

Depressziót leggyakrabban valamilyen személyes tragédia, katasztrófa átélése, lelki trauma, krízishelyzet, szerettünk elvesztése, szerelmi bánat, kudarc, gazdasági veszteség, egészségi állapotromlás, társadalmi, szociális kirekesztettség és egyéb, életünkre mély hatást gyakoroló kritikus változás okozhat.
A depresszió olyan tartósan fennálló, rosszkedvű, szomorú, fáradt állapot, amelyben a világ kietlennek, a nehézségek leküzdhetetlennek tűnnek. A depressziós állapot, nagyban befolyásolja a személy étvágyát, alvását, munkaképességét, a személyes kapcsolatait, az életről alkotott felfogását.
A depressziós ember ürességet érez, és az örömre való képessége elveszett. Értéktelennek tartja magát, önmagát vádolja akár olyan „bűnökért” is, amelyekről nem tehet, oktalan bűntudatot érez. Gondolkodási, összpontosítási, döntési képessége csökkent, gyakran foglalkozik a halál gondolatával.
Napjainkban egyre több a depresszióval diagnosztizált személyek száma, akiknek egyetlen lehetősége és módszere az antidepresszánsok éveken keresztül való szedése. Pedig létezik, van élet, antidepresszánsok nélkül is! Van választási lehetőségünk és léteznek alternatívák.
Vagy változunk, tanulunk és fejlődünk vagy az antidepresszánsokat és azok káros mellékhatásait választjuk.
A depresszió pszichoterápiával, az okok feltárásával és a problémák meghatározásával jól kezelhető.

cim vonalBejelentkezés / Árak

Bejelentkezés / Árak

Ma már szinte mindenki használ Skype-ot. Gyors, könnyen kezelhető és leginkább hasonlít a közvetlen kommunikációra. Az online terápia is ezen rendszeren keresztül vagy írásban történik.

A személyes és online terápia eléréséhez nem kell mást tennie, mint:

A honlapomon megtalálható űrlapon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül, küldjön nekem egy üzenetet, melyben röviden leírja, hogy miben lehetek a segítségére.

Amint tehetem, válaszolok megkeresésére.

A Skype-os konzultációhoz időpontot egyeztetünk, melyre azért van szükség, hogy senki ne zavarhassa beszélgetésünket.

Ilyenkor teljes mértékben a rendelkezésére állok, éppen úgy mintha személyesen találkoznánk.

Fizetés: PayPal - on vagy banki átutalással. Számlaszámomat és a részleteket, időpont egyeztetés után e-mailen küldöm.

cim vonalMiben segíthetek?

Kattintson a megoldandó problémára!

 

Egészség

Agresszió, Alkoholizmus, Alvászavar, Depresszió, Dohányzás, Evészavar, Fóbia, Fogyókúra, Függőség, Gyógyszerelhagyás, Hipochondria, Kényszerbetegség, Klimax, Nehézlégzés, Önbizalomhiány, Önértékelési problémák, Öngyilkosság, ÖnismeretPánikbetegség, Poszttraumatikus stressz, Pszichológus vagy kineziológus?, Pszichológus vagy pszichiáter?Szenvedélybetegség, Szorongás, Relaxáció

Gyermek

Autizmus, FigyelemzavarHiperaktivitás, Magatartászavar, Nevelési problémák, Szülés utáni depresszió

Család

Családi konfliktus, Gyász, Hozzátartozó elvesztése, CsaládállításCsaládon belüli erőszakMagánéleti problémák, Válás

Párkapcsolat

Egyedüllét, Frigiditás, Impotencia, Kapuzárási pánik, Párkapcsolati problémák, PornófüggőségSzexuálpszichológia, Társkeresés

Tanulás

Figyelemzavar, Iskolakezdés, Lámpaláz, Pályaválasztási tanácsadás, Tanulási nehézségek

Munka

KiégésKülföldi léttel járó nehézségek, Munkahelyi konfliktusok, Stressz

Szabadidő

Testedzés

 

Néhány gondolat a terápiáról:

A személyes és online foglalkozásaim alatt kialakult légkör, nagyban hasonlít egy segítő szándékú beszélgetés során tapasztaltakhoz. Az elfogadó, biztonságot nyújtó hangulat a terápia alapja, ahol vendégeim nem, mint betegek, hanem mint a barátaim foglalnak helyet. Gyógyszerek alkalmazása nélkül, a tanult módszereket, technikákat egyénre szabottan alkalmazom.

A konzultációk hossza 50 és 90 perc között mozog, hetente vagy kéthetente történnek és általában 5-10 alkalmasak. A figyelem, az empátia és a hit által segítek megtalálni, előhívni, megerősíteni a saját erőforrásokat, hiszen legtöbbször nincs univerzális recept, mindenkinek a saját, egyéni útját kell megtalálni, ezen az úton a pszichológus lehet a támasz.

cim vonalSzorongás

Szorongás okai, szorongás kezelése

Néha mindannyian érzünk szorongást, feszültséget, nyugtalanságot, félelmet. Egy adott szintig ez egészséges, hiszen fokozza a teljesítőképességet. A szorongás akkor válik problémává, ha az élet minden területére kiterjed, és általános érzéssé válik.
Aki szorong, az állandó nyugtalanságot él át, tele van irracionális félelemmel. Ennek következtében gyakran mutat felfokozott lelkiállapotot, fáradékony, koncentrációs nehézségei vannak. Általában ingerlékenyek és alvászavarokkal küszködnek. A szorongás tünetei egyes esetekben könnyen összetéveszthetők az infarktus tüneteivel. Az aggodalmaskodás, a figyelemzavar, a rémült arckifejezés, jellemző szorongásos tünetek, melyekhez gyakran járulnak testi tünetek. Az arc kipirulása, izzadás, szapora szívverés, vizelési inger. A súlyosabb szorongást mellkasi fájdalom és fulladásérzés is kíséri. Nehezebb felismerni a szorongást, ha a kifejezési módja a türelmetlenség, agresszió, vagy elutasító magatartás.
Amikor valaki a napjai nagy részét fenyegető környezetben éli, akkor megnő az esélye annak, hogy a feszültség, a szorongás, átterjedjen a mindennapjaira is. A társadalmi változások, amelyek adott esetben a létünket fenyegetik - családi, párkapcsolati, házassági vagy munkahelyi problémák -, megnövelik a szorongásaink gyakoriságát.
Szorongásos tünetekkel küzdők esetében gyakori a súlyingadozás. Mindannyian ismerünk olyan személyeket, akiknek egy falat sem megy le a torkán, ha valami baj van, és ismerünk olyanokat is, akik idegességükben esznek. Szorongásos szindrómára kell gyanakodni akkor is, ha hosszabb ideig tartó alvás zavarokkal küzd valaki, vagy a szexuális életének zavarairól panaszkodik. A szorongásos tünetek gyorsan járnak szövődményekkel, ha nem kezelik. Klasszikus példa erre, aki a szorongását alkohollal oldja.
A pszichológussal történő egyéni beszélgetések során a személy megtanulja a szorongást megérteni és feldolgozni. A szorongás leküzdéséhez elengedhetetlen a kiváltó okok megkeresése, a belső működési mechanizmusok felismerése és megértése, hiszen tisztában kell lenni azzal, hogy milyen tényezők okozzák illetve súlyosbítják a szorongást. Ez a terápia kognitív, megértő része.
A terápia második része a viselkedési rész, ahol a páciens megtanulja, hogyan kell átvészelni a szorongásos epizódot. Átértékeli a szorongást megelőző helyzetet, megtanulja kezelni a szorongását, kialakít egy olyan védelmi mechanizmust, amellyel a korai stádiumban leállíthatja a kezdődő rosszullétet.
A kezeletlen szorongás igen gyakran társul depresszióval. A nem kezelt szorongás legsúlyosabb szövődménye az öngyilkosság. A hosszan tartó szorongást megélők, nagyobb valószínűséggel lesznek betegek. A háttérben álló szorongás azonban kezelhető, ezáltal a szövődmények is megelőzhetőek.
A probléma megoldásában a pszichológus nyújthat segítséget személyesen vagy online.

cim vonalOnline pszichológus

Online pszichológus, online terápia

Mai, modern világunkban már megszokott, hogy bármit rendelhetünk online. Használati cikkeket, ételt, ruhát. Sőt, annak sincs akadálya, hogy társra leljünk ezen fórumon. Családtagjainkkal, ismerőseinkkel különböző közösségi oldalakon osztjuk meg életünk történéseit és barátainkkal is könnyedén tarthatjuk a kapcsolatot ilyen módon.

Miért ne tehetnénk ugyanezt pszichológusunkkal is? Mennyire kézenfekvő, hogy ha bármilyen probléma felmerül vagy csak egyszerűen arra vágyunk, hogy meghallgasson minket, csak bekapcsoljuk a tabletet vagy a számítógépet és már meg is érkezett a segítség.

 

Kiknek ajánlom az online terápiát?

  • Bárki számára könnyedén elérhető, nem számít, hogy hol lakik vagy mennyire elfoglalt.
  • Vidéken élőknek, akik nem találnak a lakóhelyükhöz közel szakembert.
  • A mozgásukban korlátozottaknak is lehetőségük van saját otthonukban pszichoterápiás kezelésre.
  • Akik sajnálják az időt utazásra és parkolóhely keresésre.
  • Olyanoknak akik nehezen vállalják fel lelki válságukat, pszichés tüneteiket mások – olykor a saját családjuk előtt. Ez a módszer megőrzi az inkognitót és segít megnyílni így könnyebb az érzésekről nyíltan beszélni.
  • Külföldön élő magyaroknak, akik legtöbbször senkivel sem tudják megosztani problémáikat, félelmeiket anyanyelvükön.
  • Kismamáknak, akik sűrű elfoglaltságuk miatt nem mozdulhatnak gyermekük mellől.

A keresett oldal nem található!

Sajnáljuk, de a keresett oldal címe megváltozott. Kérjük használja a főmenüt a kereséshez.

<< Tovább a kezdőoldalra

Köszönjük!

cim vonalPszichológus az Ön szolgálatában

Mindenre van megoldás!

Életünk során bármelyikünk kerülhet olyan szituációba, akár családi, iskolai, párkapcsolati, házassági vagy munkahelyi probléma miatt, amikor úgy érezzük, hogy segítséget kell kérnünk, mert az adott élethelyzetet, szeretnénk megoldani. A kialakult problémát, ilyenkor nehéz egyedül értelmezni, feldolgozni. Segítségemmel, gyógyszerek alkalmazása nélkül, személyesen és online, választ kaphat kérdéseire és egy kiegyensúlyozottabb lelki állapotban azt érezheti, hogy a megoldhatatlannak tűnő helyzetből megtaláljuk a kiutat.

Ha az Ön életében is felmerült egy vagy több olyan probléma, - párkapcsolati probléma, stressz, szorongás, depresszió, családi konfliktus, függőség, önbizalomhiány, gyermeknevelési problémák - amit úgy érez, hogy egyedül már nem tud kezelni vagy megoldani, forduljon hozzám bizalommal és megkeressük a problémához legmegfelelőbb megoldást, melynek segítségével elindulhat egy örömteli, stabil és biztonságot nyújtó élet felé.

Szakemberként számos olyan tanácsadási formát, terápiát és technikát alkalmazok, amelyek már minden vendégemnek segítettek a problémás élethelyzeteken túljutni, és az Ön életében is hatékony segítséget nyújthatnak a kialakult probléma megértésében, feldolgozásában és a továbblépésben.

Az első lépést már megtette a siker kapujához vezető úton. A következőkön engedje meg, hogy egy picit segítsek Önnek, hogy egyike lehessen a munkámmal mindezidáig 100%-osan elégedett vendégeim csapatának. 

 


 

cim vonalBemutatkozás

Kérem tekintse meg bemutatkozó videómat!

Először is engedje meg, hogy gratuláljak! Ön a fejlődni akaró emberek csoportjába tartozik. Sokszor bátorság kell ahhoz, hogy felismerjük, szeretnénk változtatni, továbblépni, fejlődni valamiben, szeretnénk megoldásokat találni problémáinkra, ezzel jobbá tenni életünket.

A megoldás már ott él Önben, közös erővel rá fogunk találni! Elkötelezett hittel dolgozom azon, hogy segítsek a bizalom, a felelősségvállalás és az empátia jegyében, szakmai etikánkat mindig szem előtt tartva.

A kezeletlenül hagyott problémák elhatalmasodhatnak rajtunk és életünk más területein is felüthetik a fejüket. Ha tudatosan birkózunk meg a problémákkal, akkor az újonnan szerzett tapasztalatok segítségével előrébb juthatunk.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pszichológia szakán diplomáztam klinikai és családpszichológia szakirányon 2010-ben. Korábban a Család-Rendszer Terápiás Műhely, család-rendszer terapeuta képzését végeztem.

7 éve foglalkozom pszichológiai tanácsadással. Egészen pici és időskorú vendégeim is vannak. A vendégeimtől kapott pozitív visszaigazolások és a 100%-os elégedettségi mutatóm a garancia a közös sikerünkhöz!

cim vonalPszichológus blog

Hírek, aktualitások a pszichológia világából.

Megmenteném a házasságuk

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu2Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny...

Bővebben...:

Ki az a fapina?

pszichologus budapest online pszichologus fapina2Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a...

Bővebben...:

cim vonalHasznos tippek

Kézzelfogható technikák a mindennapokhoz.

12 tipp, hogy biztosan megszabadulj a párodtól

pszichologus budapest online pszichologus szakitok2Utálod a másikat és baromira eleged van belőle? Hogy tudod elérni, hogy kidobjon? Íme pár tipp, amivel garantáltan... 

Bővebben...:

10 tipp, hogy parádésan érezd magad az ünnepek alatt

pszichologus budapest online pszichologus parades2Az ünnepek sokakban kettős érzéseket váltanak ki. Vannak, akiknek ez a kedvenc időszakuk az évben, de vannak olyanok is, akik...

Bővebben...:
cim vonalFoglaljon időpontot most!

Küldje el üzenetét az alábbi űrlap segítségével.


Tegye meg az első lépést és foglaljon időpontot online vagy írjon e-mailt a pszichologusod@gmail.com e-mail címre!

gyurcsanszy andras urlapra